Werken op onze festivals

Mañana Mañana & Zwarte Cross

Niet bij iedereen loopt het water in de wangen als ze het woord WERKEN horen… maar daar kan maar zo eens verandering in komen! Want werken op Mañana Mañana (Laren (Gld.)) en de Zwarte Cross (18-19-20-21 juli 2024, Lichtenvoorde) is zonder te overdrijven een onvergetelijke ervaring!

Je kikkert enorm op van de vrolijke festivalvibe, het saamhorigheidsgevoel is gigantisch, je komt oude en nieuwe bekenden tegen, sluit vriendschappen, ziet toffe acts, ontdekt hoe het er achter de schermen van een groot festival aan toegaat en je zorgt er samen met je collega’s voor dat de festivalbezoekers een geweldig feest beleven. Hoe gaat dat in z’n werk?

Afbeelding
Afbeelding

Wil jij werken op onze festivals?

Voor de Zwarte Cross 2024 hebben we ontzettend veel aanmeldingen mogen ontvangen, dus bedankt aan eenieder die zich heeft aangemeld om te komen werken op één van onze festivals! De portal is daarom momenteel gesloten en we zijn gestart met het indelen van alle shifts. We zijn nog wel op zoek sfeerbeheerders voor de donderdagavond en -nacht en barmedewerkers voor de zondag, van 16.00 tot 00.00 uur. Lijkt het je leuk om op de Zwarte Cross aan de slag te gaan in één van deze functies? Dan is het nog wel mogelijk om je aan te melden via onze portal.

Aanmelden portal

Mocht je meer willen weten over de verschillende functies op onze festivals, scrol dan even door naar beneden en bekijk ons functie-assortiment.

Heb je nog vragen? Stuur dan vooral een mail naar [email protected].

Afbeelding
Afbeelding

Goed om te weten

  • Voor beveiliging, het medische team en de vele cateraars geldt dat zij zelf hun eigen medewerkers werven, en je je hier dus niet via de Feestfabriek voor aan kan melden.
  • Als festivalmedewerker heb je toegang tot het festivalterrein op de dag(en) dat je werkt, zowel voor als na je dienst. Maar werk je op vrijdag en zondag, dan heb je op zaterdag geen toegang tot het festival.
  • We hebben een crewcamping waar je kosteloos gebruik van kan maken op de dagen dat je werkt, inclusief parkeerterrein.
  • Als je met het openbaar vervoer naar de Zwarte Cross komt, kan je gebruikmaken van de pendelbus; deze stopt namelijk ook bij de crewingang.
  • Als festivalmedewerker verdien je bij ons een keurig uurloon.
  • Je moet 18 jaar of ouder zijn om bij ons te mogen werken. Ben jij ten tijde van Manana Manana en/of de Zwarte Cross 16 of 17 jaar en heb je wel interesse om te werken? Maak dan alsnog een nieuw account aan via onze portal. We zullen jouw account dan beoordelen en zullen samen met jou kijken naar de mogelijkheden.

Mocht je ondertussen nog vragen hebben? Neem dan contact op via [email protected].

Afbeelding
Afbeelding

Ons functie-assortiment

Veel mensen denken dat je op een festival vooral achter de bar staat, maar niets is minder waar! Ons functie-assortiment is enorm breed. Hieronder een greep uit de werkzaamheden waar we jouw inzet en enthousiasme voor kunnen gebruiken, dus ben je benieuwd? Scroll dan vooral even verder!

Barhoofd
Als barhoofd ben je eindverantwoordelijk voor het goed draaiende houden van de bar. Tijdens evenementen loopt jouw bar als een speer! Je stuurt de barmedewerkers aan, houdt de voorraad in de gaten, zorgt voor een juiste urenregistratie en faciliteert een goede werksfeer onder het barpersoneel zodat zij met plezier de drankjes uitschenken. Je bent positief ingesteld, representatief en kan goed in teamverband werken. Daarnaast ben je zelfstandig, stressbestending en weet je het overzicht te behouden. Horeca-ervaring en ervaring als leidinggevende is een must.

Barmedewerker
Jij bent de labradoodle van het terrein en alle bezoekers willen met jou aanpappen: want zonder jou geen drankjes en zonder drankjes geen… naja. Vul dat maar in. Jij hebt een cruciale rol in de festivalbeleving van de mensen en zij zijn jou eeuwig dankbaar voor alles wat je voor hen betekent. Drankjes uitschenken is jouw middle name en jij blijft rustig wanneer het gezellig wordt aan de bar.

Een deel van het barpersoneel wordt geleverd door verenigingen die op deze manier een leuke vergoeding voor hun clubkas kunnen verdienen. Dus zit je bij een leuk team of mooie vereniging en wil je met zijn allen een tof weekend hebben? Dan zijn jullie natuurlijk ook van harte welkom.

Afbeelding

Campingburgemeester (Zwarte Cross)
Dit is waarschijnlijk jouw enige once in a lifetime-kans om de titel ‘burgemeester’ te dragen op een terrein waar (op z’n piek) zo’n 30.000 mensen rondlopen. Dit is dus een heel dorp! In deze rol ben je de gastheer/vrouw op de camping en het Rennerskwartier. Je verwelkomt de bezoekers, beantwoordt vragen en spreekt bezoekers aan. Je hoeft geen lintjes door te knippen, maar houdt wel een oogje in het zeil op het gebied van de openbare orde en veiligheid. Dit doe je op een luchtige, vriendelijke maar wel doortastende – en als het een klein beetje moet ook serieuze – manier.

Hotelmedewerker Grasnapolsky (Zwarte Cross)
De echte Zwarte Cross-luxepaardjes verblijven natuurlijk in kampeerhotel Grasnapolsky. Hier zit de crème de la crème van onze festivalbezoekers en zij willen een beetje gepamperd worden. Voor deze locatie zoeken we vaak barmedewerkers en gastheren en -vrouwen. Je hoeft nog net niet het drankje voor ze op te drinken maar een vriendelijke glimlach, ontspannen praatje en liefdevolle aai over de bol wordt zeker gewaardeerd. Vind je het leuk om mensen een beetje in de watten te leggen en vind je dat je met jouw representatieve uitstraling past bij de Grasnapolsky-setting? Meld je dan aan!

Afbeelding

TD (Technische Dienst) | op- en afbouwploeg
Dit is de club waar je bij wilt horen: ze zijn cool, stoer, sterk en vaak ook knap: onze Technische Dienst! Het team bestaat uit een fanatieke en hardwerkende groep TD’ers (m/v) die het festivalterrein opbouwt, zorgt dat het terrein tijdens het festival op tijd open en dicht gaat en alles ook weer afbouwt. Deze alleskunners zijn dus niet vies van hard werken, een zweetdruppel staat zowaar sexy en ze gaan tot het gaatje om alles precies zo neer te zetten volgens de productieplanning en tekening. En als ze op zo’n drukke dag dan alles uit de kast hebben gehaald, de spierballen zijn opgepompt en de broek onder het stof zit, drinken ze als team gemoedelijk en samen een drankje in de crewbar. Heb je twee rechterhanden, kun je op een Manitou rijden, ben je proactief, servicegericht en zie je meteen waar je iets kunt repareren, fixen, rechttrekken, oplossen of monteren? Dan weet je wat je te doen staat! Die spierballen showen tijdens onze festivals. Kom maar doorrrr!

Afbeelding

Horecarunner
Woody Woodpecker is er niks bij: onze horecarunners zijn sneller dan het licht. Het bevoorraden van de vele bars, zowel overdag als ’s nachts, is jouw doel en dat doe je met verve. Je hebt een flink portie energie, bent niet kapot te krijgen, je bent een eindbaas in omgaan met druk en vindt het niet erg om (vaak backstage) van hot naar her te vliegen. Het is ook jouw taak om, in overleg met de barhoofden, de koelkasten zoveel mogelijk aan te vullen vanuit de koelcontainer, volle kratjes met lege flessen weg te halen en te zorgen dat het barpersoneel overal gemakkelijk bij kan. Wanneer de dag erop zit moet de overgebleven drank teruggebracht worden naar de koelcontainer, waar deze geteld wordt. Een heerlijke uitlaatklep voor mensen die graag lichamelijk bezig zijn en het niet erg vinden om kilometers te maken (let op: verbruik van aantal kilocalorieën op een dag is gemiddeld 2000!

Sfeerbeheerder
Wij zijn dol op sfeerbeheerders en onze sfeerbeheerders zijn dol op onze bezoekers. Dit is misschien wel de meest veelzijdige en interactieve rol die je kunt hebben op ons terrein. Tijdens je werkzame uurtjes als sfeerbeheerder komt er van alles op je pad: je houdt een oogje in het zeil op het festivalterrein, beantwoordt vragen van bezoekers en je zorgt er samen met de beveiligers en alle overige collega’s voor dat alles soepeltjes verloopt.

Je hebt geen bevoegdheden, maar speelt wel een grote rol in de vibe op het terrein: je draagt een opvallend hesje en doordat mensen jou zien ontstaat een gevoel van veiligheid. Je hebt een rustig karakter, houdt overzicht, ziet ook dingen in je ooghoeken en durft, indien nodig, mensen aan te spreken op hun gedrag. Laat jij je niet zo snel gek maken en ben je een echte sfeerbeheerder? Wij komen graag met jou in contact!

Afbeelding

Verkeersregelaar
Ben je een echte regelaar, graag buiten en niet van suiker? En kun je tegen vrolijk toeterende mensen die hun enthousiasme niet kunnen onderdrukken? Dan is deze taak jou op het lijf geschreven! Als verkeersregelaar zorg je dat het verkeer van en naar onze festivals veilig en in goede banen wordt geleid. Je bent de gentleman of vrouw van het asfalt en kunt de rust bewaren op de drukste kruispunten. Je kent de verkeersregels en staat stevig in je (werk)schoenen, want de baas op de weg dat ben jij!

Voor deze functie dien je het certificaat Evenementenverkeersregelaar te behalen (deze e-learning bieden wij kosteloos aan).

Opkalefateraar
Dit is onze verzamelnaam voor medewerkers van ons milieuteam. Je bent een belangrijke factor in onze duurzaamheidscampagne; je zorgt er met de rest van het team (en de bezoekers natuurlijk) voor dat het festivalterrein er spik en span uit blijft zien, dat de afvalbakken op tijd geleegd worden, dat we zoveel mogelijk bekers kunnen recyclen en dat de terrastafels schoon blijven. Moedertje Aarde is je eeuwig dankbaar.

Toiletjuf (Zwarte Cross)
Toiletjuffen zijn onze onmisbare hulpengelen in de huishouding. Misschien lijkt het op het eerste oog een wat ondankbare taak, maar als toiletjuf ben je gastvrouw bij de spoeltoiletten en een belangrijke sidenote hierbij is: het schoonmaken van de toiletten valt niet binnen je takenpakket. Onze toiletjuffen zorgen er op onnavolgbare wijze voor dat het toiletbezoek van de bezoekers onvergetelijk wordt en hier mag je ook lekker je eigen draai aan geven. Geen enkele plek op het terrein is zo gezellig. Je verwelkomt de dames die je toilet komen bezoeken en biedt ze een luisterend oor bij liefdesperikelen, een geurtje, haarspray, deodorant, zonnebrand, etc. zodat de dames weer fris en fruitig het festival kunnen betreden.

Afbeelding

Muntverkoper
It’s not all about the money, it’s about the muntjes! Jij mag de gretige bezoekers die staan te trappelen om het terrein te ontdekken, van hun festivalvaluta voorzien en daarna snel doorsturen naar de eerste bar. Aan jouw loketje komt van alles voorbij: uitgedoste vriendinnen, opa’s en oma’s of je buren. Met jouw collega’s achter de balie kun je een vrolijke sfeer creëren en dankzij al die verschillende festivaltypes aan je balie wordt het helemaal een grote kakofonie aan plezier.

Merchandise-verkoper (Zwarte Cross)
Inmiddels hebben we een leuke collectie T-shirts, hoodies, petten, sokken en ander spul ontwikkeld die tijdens festivals maar al te goed van pas komen: een hoodie voor als het koud wordt, een pet tegen de zon, een T-shirt voor als het te warm is, sokken voor als je je schoenen bent vergeten. Je werkt als merchandise–verkoper bij één van onze shops op het festivalterrein of de camping en dankzij jouw unieke verkoopskills geef jij de potentiële kopers advies over wat ze het beste staat en/of wat ze zeker onmisbaar is in hun garderobe.

Afbeelding