Over ons

De Feestfabriek

“Zijn jullie daar nou het hele jaar mee bezig?” Een gevleugelde uitspraak van velen die ons kennen als organisator van de Zwarte Cross. Maar we doen meer. Er knappen regelmatig nieuwe ideeën uit onze hersenpannetjes. Toegegeven: de ene ingeving wat beter dan de ander. Maar daaruit zijn onder andere al wel Nozem Oil (het smerig lekkere citrus/chili-drankje), ons tweede festival Mañana Mañana, Stichting Pak An en de Achterhoekse Vlag ontstaan. Daarnaast vonden we het nodig om jonge atleten uit het Oosten van ons land een promotioneel steuntje in de rug te geven met de Zwarte Cross Talententuin en doen we ondertussen ook het management en de boekingen van de bands Høken met de Heinoos en Bökkers. Nog vragen?

Afbeelding

Festivals

Zwarte Cross & Mañana Mañana

Het is 1997, op een stuk weiland van Teunis en Ans in het Achterhoekse Hummelo. De Jovinks slaan de handen ineen en maken een crossbaan op het weiland, met een mooi feesttentje ernaast voor een afterparty. 150 Crossdeelnemers en 1.000 man publiek aanschouwen het spektakel en bejubelen de sfeer. De Zwarte Cross is geboren. Ondertussen is het muziek- en cross-festival uitgebouwd met onder andere theater, stunts en zo’n 219.000 extra bezoekers en vindt het plaats in Lichtenvoorde. Het is het grootste betaalde festival van Nederland en, al zeggen we het zelf, het meest gastvrije en met humor doordrenkte festival.

Na een flink aantal succesvolle Zwarte Cross-jaren begint het echter weer te kriebelen. Zo veel ideeën die niet allemaal in de Zwarte Cross te stoppen zijn. De drang naar iets compleet anders, een nieuwe uitdaging. Die kriebel is het zaadje voor het nieuwe festival Mañana Mañana, dat voor het eerst plaatsvond in 2013 in Hummelo. Kleinschalig, intiem, voor de echte fijnproever. Geen grote acts, maar grandioze of juist intieme optredens van acts die hun doorbraak nog gaan maken. Wij boeken ze immers niet zomaar. In 2017 verhuisde Mañana Mañana naar Vorden, waar we de acht podia positioneerden op de weides en in de bossen rondom het mooie Kasteel Vorden. Ontdekkers en vrije geesten, wees welkom!

Achterhoekse vlag

Hoe hebben we zo lang zonder gekund?

Brom je op je Zundapp van Friesland naar Twente, dan kom je twee iconische vlaggen tegen die de betrokkenheid bij het gebied vertegenwoordigen. Betrokkenheid!? Maar dat hebben de Achterhoekers toch ook!? Waar blijft die vlag van ons? We vroegen het ons allemaal af. De oplossing is dan: doe er iets aan! Samen met onze vrienden van Stichting Pak An en Grolsch organiseerden we een ontwerpwedstrijd, gevolgd door een stemronde waaraan iedereen online mee kon doen. Een jury van beroemde, verfijnde en beruchte Achterhoekers hakte met het bijltje en koos uit de top 10 de definitieve vlag. Paul Heutinck uit Winterswijk was de ontwerper, die de vlag inspireerde op het typisch Achterhoekse coulisselandschap. Met trots kunnen we zeggen dat de vlag ondertussen hét symbool is voor onze Achterhoek en er duizenden fier wapperen in de Achterhoek – en ver daarbuiten.

Afbeelding

Stichting Pak An

Ondersteunt ideeën die de Achterhoek mooier maken

Er bruist van alles in de grijze massa van vele Achterhoekers. Maar hoe maak je die ideeën werkelijkheid? Wie helpt je als je een geniaal idee hebt om de Achterhoek een stukje mooier te maken, maar je hebt niet de ervaring of middelen om het uit te voeren? Who you gonna call? Stichting Pak An! Toffe ideeën kunnen bij Stichting Pak An, ontstaan in 2016 vanuit een samenwerking tussen Grolsch en de Feestfabriek, ingediend worden. Ziet Stichting Pak An er toekomst in? Dan krijg je persoonlijke coaching van een ervaringsdeskundige bij de uitvoering van je plan, promotionele voordelen en eventueel zelfs een financiële bijdrage.

Ondertussen steunt Stichting Pak An al  zo’n 135 plannen en daar zitten flink wat pareltjes tussen! Evenementen, boeken, acties voor goede doelen, nieuwe drankjes, groene en/of MVO-initiatieven, culturele expedities en modeprojecten: er zijn al een flink aantal nieuwe concepten te vinden in de Achterhoek. En de ideeën blijven binnenstromen… Dus, wanneer dien jij jouw plan in?

Afbeelding

Høken met de Heinoos en Bökkers

Management & boekingen

Høken met de Heinoos laat Nederland weer høken zoals het ooit bedoeld was! Deze vier muzikanten brengen rock ’n roll in streektaal en zetten iedere kroeg, tent, keet of (theater)zaal op zijn kop met een lading energie waar zelfs Edison jaloers op zou zijn.

Het management en de boekingen voor Høken met de Heinoos verlopen via de Feestfabriek, boekingen@feestfabriek.nl.

Bökkers is zonder twijfel de hardst werkende band in de ingedutte vaderlandse showbussiness. Al jaren toert de Sallandse rockband langs de meest van god verlaten, waaierige uithoeken van ons land om daar een ongekend dampend feest te vieren met originele rock-krakers als Annie uut de Bochte, Baat Het Niet Dan Schaadt Het Niet, Jezus en Iederene Hef een Reden.

Het management en de boekingen voor Bökkers verlopen via de Feestfabriek, boekingen@feestfabriek.nl.

Afbeelding