Stagiair(e) zijn bij de Feestfabriek

Hoe is dat?

Door de jaren heen hebben wij een aantal stagiaires gehad op verschillende afdelingen. Wij vroegen een paar van die hardwerkende knasterds wat het werk bij de Feestfabriek nou zo mooi maakt. We kregen een paar pareltjes van verhalen en die delen we graag met jou. Een aantal van deze (oud)stagiaires is nu werkzaam bij de Feestfabriek.  

Lijkt het je ook tof om stage te lopen bij de Feestfabriek? We hebben regelmatig plekken vrij. Houd onze vacatures effe in de smiezen! 

Afbeelding

Justin

Meewerkstage media en ondersteuning andere afdelingen

Van oorsprong begon mijn stage aan de mediazijde van de Feestfabriek. Hierin werd ik medeverantwoordelijk voor de motorsportpers. Samen met Lotte heb ik naar het huidige beleid gekeken. Wat mag bepaalde pers tijdens de sportwedstrijden op de Zwarte Cross? Dit hebben we aangepast waar nodig. Ook heb ik RacerX, het grootste Amerikaanse motorcrossplatform (+1 miljoen volgers), weten te strikken. Zij zouden aanwezig zijn op de Zwarte Cross en zelfs deelnemen aan races. Helaas is dit niet doorgegaan door privéomstandigheden van de desbetreffende persoon die zou komen.

Na een bepaalde tijd heb ik ook bij andere afdelingen van de Feestfabriek mogen helpen. Dit was uiteraard super leerzaam. Hieruit is een toffe samenwerking met Fantic Nederland ontstaan. Zij zijn inmiddels officiële partner geworden en we hebben een toffe win-actie met hun gedaan. Ook heb ik de aankleding voor de Nozem schietsalon mogen ontwerpen en ik heb meegewerkt als motorcrosser aan wat toffe promotievideo’s.

Alles wat ik heb mogen doen binnen de Feestfabriek vond ik supertof en leerzaam. Het is daarom lastig om iets specifieks te noemen. Ik vond het vooral super gaaf om beide kanten van de Zwarte Cross te zien, hoeveel werk het is om zo’n groot evenement op te zetten en hoeveel haken en ogen er zijn wanneer er iets aangepast moet worden.

Work hard, play hard is denk ik wel de perfecte quote voor de Feestfabriek. Het hele jaar door werken er veel mensen om te zorgen dat al die bezoekers vier dagen kunnen genieten. Ook petje af voor de TD’ers die weken lang echt gas geven om te zorgen dat elke tent staat, alle stroompunten werken en de aankleding hangt. Wanneer alles dan goed loopt, zullen er ook een hoop mensen hard genieten!

Pieter wil ik nog eens extra bedanken voor de super leerzame periode! FRESHHH POTSSS!!!

Afbeelding

Manon

Afstudeerstage afdeling Idee & Concept en werkzaam bij de Feestfabriek

In 2021 heb ik mijn afstudeeropdracht gedaan bij de Feestfabriek binnen het team Idee & Concept.

Vanuit mijn studie Creative Business ben ik aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de merkidentiteit voor het nieuwe creatieve bureau van de Feestfabriek. Een mooie uitdaging, zowel op marketing als creatief vlak, met als uitkomst een brandbook en een mooie 8 op mijn diploma.

Ik voelde mij direct thuis tussen de gekkigheid en creativiteit die de Feestfabriek te bieden heeft. Naast mijn afstudeeropdracht heb ik bij verschillende projecten mogen meelopen. Zowel voor het nieuwe creatieve bureau als de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Elk project was weer een nieuwe uitdaging. Soms zelfs met werkzaamheden waar ik nog geen kaas van gegeten had, zoals productie of artiestenbegeleiding.

Het mooie aan de Feestfabriek is dat ze je meteen zien als collega en niet als stagiair(e). Je werkt zelfstandig en krijgt veel verantwoordelijkheden. Het allermooiste is in mijn ogen het moment dat iedereen op het terrein samenwerkt om de festivals tot een succes te maken. Dan vallen alle puzzelstukjes op zijn plek en dat is echt bijzonder!

De match tussen mij en de Feestfabriek bleek wederzijds positief te zijn toen stagebegeleider Erik (aka Japh) mij een aanbod deed om bij de Feestfabriek te komen werken. Op dit moment werk ik met veel plezier bij team Commercie en draag ik bij aan het ontwikkelen van concepten en de visualisatie daarvan.

Ik hoop in de toekomst nog veel mooie dingen samen met mijn collega’s te kunnen doen bij de Feestfabriek.

Afbeelding
Afbeelding

Lianne

Meewerkstage, afstudeerstage en werkzaam bij de Feestfabriek 

Tijdens mijn stage in 2010/2011 heb ik een plan geschreven voor de kwaliteitscommissie. Een commissie welke tijdens de Zwarte Cross met mystery guests ‘stiekem’ controleert of alles naar wens verloopt. De mystery guests testen bijvoorbeeld of de barmedewerkers wel voldoende munten innemen, de dranken wel goed geserveerd worden, of ze met neptickets binnen kunnen komen en of ze zonder bandje binnen kunnen komen bij area’s waar het niet hoort. Wanneer dit lukt kunnen zij direct schakelen met de organisatie zodat er eventueel direct actie ondernomen kan worden. Het plan wat ik destijds dus heb gemaakt, wordt nog steeds op de Zwarte Cross gebruiktdus dat vind ik wel heel tof om te zien!  

Naast deze stage heb ik ook mijn afstudeerstage bij de Feestfabriek gedaan. Hierbij ging het over het cashless betalen op festivals en welke manier het beste zou passen bij de evenementen van de Feestfabriek. Het is een erg interessant onderwerp, wat tot op de dag van vandaag nog steeds heel erg speelt binnen de evenementenwereld en dus ook bij de Feestfabriek. De kennis die ik tijdens mijn afstuderen heb opgedaan kan ik nog steeds toepassen, want ik ben nog steeds betrokken bij dit project. Ik heb mijn scriptie afgerond toen ik al in dienst was bij de Feestfabriek en ik waardeer het dan ook nog steeds heel erg dat zij ervoor gezorgd hebben dat ik de ruimte kreeg om mijn studie af te ronden. Momenteel ben ik nog steeds werkzaam bij de Feestfabriek op de afdeling Commercie. 

Afbeelding
Afbeelding

Annelie

Afstudeerstage promo

In 2018 heb ik mijn afstudeerstage gelopen bij één van de leukste, bizarre en meest gezellige bedrijven van Nederland, de Feestfabriek. Hier liep ik stage op de afdeling ‘promo’. De afdeling die zich o.a. bezighoudt met bijvoorbeeld het maken van de video’s, het up-to-date houden van de socials en het bedenken van toffe acties en activiteiten.  

Op de Feestfabriek barst het van de creativiteit. Dat zorgt ervoor dat er veel toffe acties, plannen en andere ideeën op de plank blijven liggen. Zonde natuurlijk! Dus daar moest iets aan gedaan worden. Aan mij de taak om daarvoor een plan te maken hoe hier wél iets mee gedaan kon worden. Tijdens mijn opdracht heb ik ontzettend veel hulp en input gekregen vanuit de Feestfabriekers, maar daarnaast had ik ook superveel verantwoordelijkheid.  

Het tofste aan mijn stageperiode bij de Feestfabriek vond ik dat ik in een warm bad terecht kwam. Het is één grote, gezellige bende mensen die veel met elkaar lachen maar ook keihard werken om weer twee fantastische festivals neer te zetten. Daarnaast waren natuurlijk Mañana Mañana en de Zwarte Cross wel echt twee hoogtepunten. Vooral de 1 minuut stilte om de levenden te herdenken is iets wat mij altijd bij blijft. Dat was echt bizar om mee te maken en juist dat maakte het ook heel speciaal en gaaf! Als ik dat filmpje terugkijk, krijg ik gelijk weer instant kippenvel.   

 Nöhlen is dodelijk’, dat vind ik nou een heerlijke quote. Neem het leven lekker met een korreltje zout en maak je niet druk, Alles Komt Goed! 

Afbeelding
Afbeelding

Bas

Meewerkstage video

Van september 2017 t/m januari 2018 heb ik stage gelopen bij de afdeling ‘promo’ als videograaf. Ik heb de videoproductie van de Feestfabriek verzorgd voor Mañana Mañana, Nozem Oil en de Zwarte Cross. Tijdens de Zwarte Cross in 2017 heb ik ook meegedraaid, al begon de stage officieel pas in september.  

Bij de Feestfabriek was het erg fijn dat er veel creatieve vrijheid is. Het werk is ook heel gevarieerd. Daarom vind ik het ook lastig om één moment uit te kiezen wat ik echt vet vond, want dat zijn er zoveel geweest. Zo heb ik een achtervolging met Tante Rikie mogen filmen en een animatie van Tante Rikie’s autobiografie gemaakt die tijdens de persdag getoond werd. Het allertofste vond ik toch wel het werken tijdens de Zwarte Cross. Het zijn vier lange dagen, maar na één keer knipperen zijn ze weer voorbij. Leuke collega’s, veel vrijheid en alleen maar blije bezoekers maken het één van de leukste werkomgevingen die je kan bedenken.

Afbeelding
Afbeelding

Lisa

Stage bij inkoop/horeca en werkzaam bij de Feestfabriek

In 2013 ben ik begonnen als stagiaire op de afdeling Inkoop/Horeca. Destijds heb ik een aantal analyses gemaakt en verder ben ik veel met mijn stagebegeleider op pad geweest, mee naar afspraken met sponsoren.  

Na een paar maanden bleek dat de afdeling Programma & Sfeer een paar handjes te kort kwam en daarom ben ik toen op die afdeling aan de slag gegaan. Het eerste jaar heb ik de aankleding van diverse locaties en het programma van een aantal weides opgepakt. Denk hierbij aan het Blagenparadijs, Grasnapolsky, De Oase en de Kroegenstraat. Het was echt supertof om dit als stagiaire te mogen doen en al die verantwoordelijkheid te krijgen. Hier heb ik dan ook ontzettend veel van geleerd. In overleg met school en de Feestfabriek kreeg ik de kans om er nog een jaar stage aan vast te plakken. In dat jaar ben ik op dezelfde afdeling gebleven en ik werd voor mijn gevoel echt gezien als een volwaardig werknemer. Ik deed veel administratieve taken, ondersteunend aan mijn collega’s. Daarnaast had ik ook echt mijn eigen projecten.  

Tijdens mijn stage heb ik mijn passie voor het organiseren van publieksevenementen ontwikkeld. Het is zo tof om met een heel team naar die piek van het festival toe te werken. Het mooiste moment is wat mij betreft de opening van de camping. De eerste bezoekers komen dan het terrein op en dat is dan ook de start van het festival. Vanaf dan voelt het als één lange dag die tot maandagmiddag 12.00 uur duurt.  

Inmiddels wordt de editie van 2020 alweer mijn 7e Zwarte Cross en ben ik van de afdeling Programma & Sfeer verhuisd naar de afdeling Veiligheid.

Afbeelding
Afbeelding

Stan

Snuffelstage design

Ik ben Stan en ik ben 15 jaar oud. Ik woon in Lichtenvoorde en ik ga in Groenlo naar school. Op donderdag 27 februari liep ik een middagje stage bij de Feestfabriek. Ik ga al mijn hele leven naar de Zwarte Cross en ik blijf het elk jaar weer geweldig vinden. Voor school moest ik een stage doen en mij leek het wel leuk om dat bij de Feestfabriek te doen. Nu heb ik het geluk dat ik daar al iemand ken, Bart Klein Goldewijk. We kennen elkaar van het bloemencorso in Lichtenvoorde. We zitten namelijk bij dezelfde corsogroep. Ik heb Bart gevraagd of ik bij hem stage kon lopen en ja, ik mocht een middagje meelopen, waar ik superblij mee was. Eerst heb ik Bart zelf even wat vragen gesteld. Ik vroeg me af wat hij daar nou allemaal bij de Feestfabriek in Hengelo doet. Ik wist helemaal niet dat Bart en zijn collega eigenlijk alles ontwerpen. Van Hoofdpodium tot de muntjes. Ook ben ik meer dingen te weten gekomen van Mañana Mañana, dit was bij mij nog niet heel bekend. Op de Feestfabriek hangt een hele gezellige sfeer en ik werd superleuk ontvangen. Er is bij de feestfabriek altijd ruimte voor grappen en een lolletje. Dat zie ik ook veel op de Zwarte Cross terug. Ik ben daarna met Bart een rondje door het bedrijf gelopen, de collega’s van Bart hebben mij wat verteld over wat zij bij de Feestfabriek doen. Op de verdieping waar Bart werkt heb ik een paar vragen gesteld aan alle mensen op die verdieping. Hoe zij bij de Feestfabriek zijn gekomen en wat ze bijvoorbeeld de leuke dingen aan hun werk vinden. We hadden nog wat tijd over en daarom heb ik zelf nog wat Zwarte Cross-bordjes bedacht. En zo was de middag al weer voorbij. Ik wil de Feestfabriek bedanken dat ik een super toffe stage bij hen mocht lopen.

Afbeelding
Afbeelding

Iris

Stage promo

Al jaren ga ik naar de Zwarte Cross en loop ik op mijn groene Dunlop-laarzen rond te banjeren op het modderige festivalterrein. Toen ik hoorde dat ik mijn stage bij de Feestfabriek mocht lopen, was ik dan ook superblij. In februari 2020 begon ik met veel plezier aan mijn stage op de promo-afdeling. Deze afdeling is o.a. verantwoordelijk voor de communicatie, persberichten, video’s, de socialmedia-kanalen en het Harder! Magazine. Al vanaf moment één voelde ik mij thuis en kwam ik in een super fijne en gezellige sfeer terecht.

Naast de onderzoeken die ik deed voor school, zou ik meewerken aan de organisatie van de Zwarte Cross-persdag, online content voor Mañana Mañana maken en natuurlijk knallen tijdens alle festivaldagen. ‘Zou’, want het welbekende coronavirus gooide roet in het eten. Alle festivals werden afgelast… Net nu ik bij de organisatie van de leukste festivals van Nederland mocht meewerken! Mega jammer natuurlijk, maar de Feestfabriek zou de Feestfabriek niet zijn als ze geen creatieve oplossingen zouden vinden om er toch een leuke en gezellige tijd van te maken. Ze heten natuurlijk niet voor niets Alles Komt Goed B.V.

Om het festivalweekend niet ongemerkt voorbij te laten gaan, werd het festivalpakket in het leven geroepen. Met deze pakketten konden mensen hun eigen tuin ombouwen tot Zwarte Cross festivalterrein. Een aantal dagen hebben we ons ‘echte’ eigen Feestfabriekje opgebouwd om alles in te pakken. In het Zwarte Cross-weekend organiseerden we een livestream. Dit was ontzettend leuk, maar ook een uitdaging omdat er veel bij kwam kijken en dit helemaal nieuw was voor alle medewerkers. Ook het weekend van Mañana Mañana hebben wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hoewel er weinig mogelijk was, heb ik samen met collega Sanne een ijscokar-actie opgezet. Met onze opgepimpte caravan en een ijscokar gevuld met schepijs, gingen we op pad langs verschillende plaatsen om gratis ijs uit te delen. We maakten o.a. gebruik van onze ijsglijbaan zodat alles coronaproof was.

Ondanks dat er tijdens mijn stage geen festivals mochten plaatsvinden, kijk ik hier met heel veel plezier op terug. Het was een ontzettend leerzame, leuke, gekke en bovenal gezellige tijd. Daar wil ik dan ook graag alle collega’s voor bedanken en ik kom heel graag terug om een handje te helpen wanneer alle evenementen weer kunnen en mogen plaatsvinden!

Afbeelding
Afbeelding

Lowie

Afstudeerstage Camera & Edit

Van november 2020 t/m mei 2021 ben ik bezig geweest met afstuderen bij de Feestfabriek. Een bijzonder bedrijf waar de creativiteit je omver loopt en waar ik op mijn eerste dag letterlijk huilend van het lachen aan mijn bureau zat.

Tijdens mijn afstuderen was het aan mij de taak om als ‘Chef Youtube’ het YouTube-kanaal van de Zwarte Cross een nieuw leven in te blazen. Door middel van de serie ‘Crossverhoor‘ maakte ik een koppeling tussen de Zwarte Cross-fans, BN’ers die op het festival te zien waren en de Instagram stories van de Zwarte Cross. Samen met Daan zijn we in de Nozem-bus, gevuld met camera-apparatuur en een biertap, heel Nederland door gecrosst om de BN’ers een aantal dilemma’s voor te leggen, maar natuurlijk wel op de Zwarte Cross manier! Na mijn afstuderen is ‘Crossverhoor’ gewoon doorgegaan met als topafsluiter Tante Rikie (afstudeerdag 2 heb ik overigens machtig lekkere koffie bij haar thuis gedronken). Naast mijn afstuderen heb ik ook meegewerkt met andere videoproducties voor alle merken die onder de Feestfabriek vallen, zoals: Nozem, Groene Buizerd en Creatief Productiehuis.

Ondanks dat er geen festivals waren, heb ik toch de festivalsfeer kunnen proeven (net als Nozem en Groene Buizerd) en net zo hard genoten als dat ik normaal op de Zwarte Cross zelf doe. Het was echt super om met zo’n bijzonder leuk team te mogen werken en leuke dingen te mogen bedenken en maken. Veel geleerd en nog veel meer gelachen. Was de Feestfabriek maar een opleiding.

Afbeelding
Afbeelding

Tes

Stage Promo/Commercie

In de festivalzomer van 2021 heb ik stage gelopen bij de Feestfabriek Alles Komt Goed B.V. Dit vanuit mijn opleiding Hospitality & Evenementen Management die ik volg aan het EuroCollege Utrecht. Tijdens deze stage heb ik fulltime meegedraaid binnen deze onmeunig creatieve organisatie.

Ik ben mijn stage gestart op de Promo-afdeling. Deze afdeling beheert (onder andere) alle online kanalen van de Feestfabriek en levert hier grotendeels alle content voor aan. Mijn taak was voornamelijk om ideeën op te stellen en activiteiten uit te voeren, met als doel: Mañana Mañana 2021 uitverkopen en het percentage jongeren op het festival laten groeien. De activiteiten die ik uitvoerde stonden voornamelijk in het teken van het maken van content voor de social-mediakanalen. Denk hierbij niet alleen aan het maken van teksten voor social-mediaberichten, maar ook aan productionele taken die nodig zijn om deze content te kunnen creëren.

Na zeven weken meegedraaid te hebben op de Promo-afdeling, ben ik gevraagd om taken over te nemen van een collega die met zwangerschapsverlof ging. Zij is onderdeel van de afdeling Commercie en hield zich voornamelijk bezig met het smerig lekkere shotje: Nozem Oil. Ik vind het supertof dat de Feestfabriek mij de kans heeft gegeven om deze uitdaging aan te gaan. Ik ben mij vanaf toen voornamelijk bezig gaan houden met de productie van de Kratventskalender: een bomvol Grolschkrat gevuld met 16 te gekke cadeautjes om mee af te tellen tot de kerstdagen.

De festivalzomer van 2021 zag er door Covid-19 anders uit dan gehoopt. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik goed weet hoe een afgelasting van een festival in zijn werk gaat, maar niet heb kunnen meedraaien in de uitvoering van één van de te gekke festivals van de Alles Komt Goed B.V. Gelukkig is de Feestfabriek veel meer dan een festivalorganisator en zorgen zij er zelf wel voor dat er hoe dan ook reuring is binnen de organisatie. Hierdoor heb ik een erg leerzame en leuke tijd gehad bij de Feestfabriek.

Doordat je binnen deze organisatie wordt verwelkomt als collega in plaats van stagiaire, krijg je vanaf de start de kans om jezelf optimaal te ontwikkelen. Je krijgt binnen deze organisatie alle ruimte om te ontdekken waar jouw interesses liggen. Ik ben hier super dankbaar voor, want hierdoor heb ik een erg goed beeld gekregen van waar mijn interesses liggen binnen de evenementenbranche.

Afbeelding