Stagiaire zijn bij de feestfabriek

Hoe is dat?

Door de jaren heen hebben wij een aantal stagiaires gehad op verschillende afdelingen. Wij vroegen een paar van die hardwerkende knasterds wat het werk bij de Feestfabriek nou zo mooi maakt. We kregen een paar pareltjes van verhalen en die delen we graag met jou. Een aantal van deze (oud)stagiaires is nu werkzaam bij de Feestfabriek.  

Lijkt het je ook tof om stage te lopen bij de Feestfabriek? Vanaf februari 2021 hebben we weer plekken vrij. Houd onze vacatures effe in de smiezen! 

Afbeelding
Afbeelding

Lianne

Meewerkstage, afstudeerstage en werkzaam bij de Feestfabriek 

Tijdens mijn stage in 2010/2011 heb ik een plan geschreven voor de kwaliteitscommissie. Een commissie welke tijdens de Zwarte Cross met mystery guests ‘stiekem’ controleert of alles naar wens verloopt. De mystery guests testen bijvoorbeeld of de barmedewerkers wel voldoende munten innemen, de dranken wel goed geserveerd worden, of ze met neptickets binnen kunnen komen en of ze zonder bandje binnen kunnen komen bij area’s waar het niet hoort. Wanneer dit lukt kunnen zij direct schakelen met de organisatie zodat er eventueel direct actie ondernomen kan worden. Het plan wat ik destijds dus heb gemaakt, wordt nog steeds op de Zwarte Cross gebruiktdus dat vind ik wel heel tof om te zien!  

Naast deze stage heb ik ook mijn afstudeerstage bij de Feestfabriek gedaan. Hierbij ging het over het cashless betalen op festivals en welke manier het beste zou passen bij de evenementen van de Feestfabriek. Het is een erg interessant onderwerp, wat tot op de dag van vandaag nog steeds heel erg speelt binnen de evenementenwereld en dus ook bij de Feestfabriek. De kennis die ik tijdens mijn afstuderen heb opgedaan kan ik nog steeds toepassen, want ik ben nog steeds betrokken bij dit project. Ik heb mijn scriptie afgerond toen ik al in dienst was bij de Feestfabriek en ik waardeer het dan ook nog steeds heel erg dat zij ervoor gezorgd hebben dat ik de ruimte kreeg om mijn studie af te ronden. Momenteel ben ik nog steeds werkzaam bij de Feestfabriek op de afdeling Commercie. 

Afbeelding
Afbeelding

Annelie

Afstudeerstage promo

In 2018 heb ik mijn afstudeerstage gelopen bij één van de leukste, bizarre en meest gezellige bedrijven van Nederland, de Feestfabriek. Hier liep ik stage op de afdeling ‘promo’. De afdeling die zich o.a. bezighoudt met bijvoorbeeld het maken van de video’s, het up-to-date houden van de socials en het bedenken van toffe acties en activiteiten.  

Op de Feestfabriek barst het van de creativiteit. Dat zorgt ervoor dat er veel toffe acties, plannen en andere ideeën op de plank blijven liggen. Zonde natuurlijk! Dus daar moest iets aan gedaan worden. Aan mij de taak om daarvoor een plan te maken hoe hier wél iets mee gedaan kon worden. Tijdens mijn opdracht heb ik ontzettend veel hulp en input gekregen vanuit de Feestfabriekers, maar daarnaast had ik ook superveel verantwoordelijkheid.  

Het tofste aan mijn stageperiode bij de Feestfabriek vond ik dat ik in een warm bad terecht kwam. Het is één grote, gezellige bende mensen die veel met elkaar lachen maar ook keihard werken om weer twee fantastische festivals neer te zetten. Daarnaast waren natuurlijk Mañana Mañana en de Zwarte Cross wel echt twee hoogtepunten. Vooral de 1 minuut stilte om de levenden te herdenken is iets wat mij altijd bij blijft. Dat was echt bizar om mee te maken en juist dat maakte het ook heel speciaal en gaaf! Als ik dat filmpje terugkijk, krijg ik gelijk weer instant kippenvel.   

 Nöhlen is dodelijk’, dat vind ik nou een heerlijke quote. Neem het leven lekker met een korreltje zout en maak je niet druk, Alles Komt Goed! 

Afbeelding
Afbeelding

Bas

Meewerkstage video

Van september 2017 t/m januari 2018 heb ik stage gelopen bij de afdeling ‘promo’ als videograaf. Ik heb de videoproductie van de Feestfabriek verzorgd voor Mañana Mañana, Nozem Oil en de Zwarte Cross. Tijdens de Zwarte Cross in 2017 heb ik ook meegedraaid, al begon de stage officieel pas in september.  

Bij de Feestfabriek was het erg fijn dat er veel creatieve vrijheid is. Het werk is ook heel gevarieerd. Daarom vind ik het ook lastig om één moment uit te kiezen wat ik echt vet vond, want dat zijn er zoveel geweest. Zo heb ik een achtervolging met Tante Rikie mogen filmen en een animatie van Tante Rikie’s autobiografie gemaakt die tijdens de persdag getoond werd. Het allertofste vond ik toch wel het werken tijdens de Zwarte Cross. Het zijn vier lange dagen, maar na één keer knipperen zijn ze weer voorbij. Leuke collega’s, veel vrijheid en alleen maar blije bezoekers maken het één van de leukste werkomgevingen die je kan bedenken.

Afbeelding
Afbeelding

Lisa

Stage bij inkoop/horeca en werkzaam bij de Feestfabriek

In 2013 ben ik begonnen als stagiaire op de afdeling Inkoop/Horeca. Destijds heb ik een aantal analyses gemaakt en verder ben ik veel met mijn stagebegeleider op pad geweest, mee naar afspraken met sponsoren.  

Na een paar maanden bleek dat de afdeling Programma & Sfeer een paar handjes te kort kwam en daarom ben ik toen op die afdeling aan de slag gegaan. Het eerste jaar heb ik de aankleding van diverse locaties en het programma van een aantal weides opgepakt. Denk hierbij aan het Blagenparadijs, Grasnapolsky, De Oase en de Kroegenstraat. Het was echt supertof om dit als stagiaire te mogen doen en al die verantwoordelijkheid te krijgen. Hier heb ik dan ook ontzettend veel van geleerd. In overleg met school en de Feestfabriek kreeg ik de kans om er nog een jaar stage aan vast te plakken. In dat jaar ben ik op dezelfde afdeling gebleven en ik werd voor mijn gevoel echt gezien als een volwaardig werknemer. Ik deed veel administratieve taken, ondersteunend aan mijn collega’s. Daarnaast had ik ook echt mijn eigen projecten.  

Tijdens mijn stage heb ik mijn passie voor het organiseren van publieksevenementen ontwikkeld. Het is zo tof om met een heel team naar die piek van het festival toe te werken. Het mooiste moment is wat mij betreft de opening van de camping. De eerste bezoekers komen dan het terrein op en dat is dan ook de start van het festival. Vanaf dan voelt het als één lange dag die tot maandagmiddag 12.00 uur duurt.  

Inmiddels wordt de editie van 2020 alweer mijn 7e Zwarte Cross en ben ik van de afdeling Programma & Sfeer verhuisd naar de afdeling Veiligheid.

Afbeelding
Afbeelding

Stan

Snuffelstage design

Ik ben Stan en ik ben 15 jaar oud. Ik woon in Lichtenvoorde en ik ga in Groenlo naar school. Op donderdag 27 februari liep ik een middagje stage bij de Feestfabriek. Ik ga al mijn hele leven naar de Zwarte Cross en ik blijf het elk jaar weer geweldig vinden. Voor school moest ik een stage doen en mij leek het wel leuk om dat bij de Feestfabriek te doen. Nu heb ik het geluk dat ik daar al iemand ken, Bart Klein Goldewijk. We kennen elkaar van het bloemencorso in Lichtenvoorde. We zitten namelijk bij dezelfde corsogroep. Ik heb Bart gevraagd of ik bij hem stage kon lopen en ja, ik mocht een middagje meelopen, waar ik superblij mee was. Eerst heb ik Bart zelf even wat vragen gesteld. Ik vroeg me af wat hij daar nou allemaal bij de Feestfabriek in Hengelo doet. Ik wist helemaal niet dat Bart en zijn collega eigenlijk alles ontwerpen. Van Hoofdpodium tot de muntjes. Ook ben ik meer dingen te weten gekomen van Mañana Mañana, dit was bij mij nog niet heel bekend. Op de Feestfabriek hangt een hele gezellige sfeer en ik werd superleuk ontvangen. Er is bij de feestfabriek altijd ruimte voor grappen en een lolletje. Dat zie ik ook veel op de Zwarte Cross terug. Ik ben daarna met Bart een rondje door het bedrijf gelopen, de collega’s van Bart hebben mij wat verteld over wat zij bij de Feestfabriek doen. Op de verdieping waar Bart werkt heb ik een paar vragen gesteld aan alle mensen op die verdieping. Hoe zij bij de Feestfabriek zijn gekomen en wat ze bijvoorbeeld de leuke dingen aan hun werk vinden. We hadden nog wat tijd over en daarom heb ik zelf nog wat Zwarte Cross-bordjes bedacht. En zo was de middag al weer voorbij. Ik wil de Feestfabriek bedanken dat ik een super toffe stage bij hen mocht lopen.

Afbeelding
Afbeelding

Iris

Stage promo

Al jaren ga ik naar de Zwarte Cross en loop ik op mijn groene Dunlop-laarzen rond te banjeren op het modderige festivalterrein. Toen ik hoorde dat ik mijn stage bij de Feestfabriek mocht lopen, was ik dan ook superblij. In februari 2020 begon ik met veel plezier aan mijn stage op de promo-afdeling. Deze afdeling is o.a. verantwoordelijk voor de communicatie, persberichten, video’s, de socialmedia-kanalen en het Harder! Magazine. Al vanaf moment één voelde ik mij thuis en kwam ik in een super fijne en gezellige sfeer terecht.

Naast de onderzoeken die ik deed voor school, zou ik meewerken aan de organisatie van de Zwarte Cross-persdag, online content voor Mañana Mañana maken en natuurlijk knallen tijdens alle festivaldagen. ‘Zou’, want het welbekende coronavirus gooide roet in het eten. Alle festivals werden afgelast… Net nu ik bij de organisatie van de leukste festivals van Nederland mocht meewerken! Mega jammer natuurlijk, maar de Feestfabriek zou de Feestfabriek niet zijn als ze geen creatieve oplossingen zouden vinden om er toch een leuke en gezellige tijd van te maken. Ze heten natuurlijk niet voor niets Alles Komt Goed B.V.

Om het festivalweekend niet ongemerkt voorbij te laten gaan, werd het festivalpakket in het leven geroepen. Met deze pakketten konden mensen hun eigen tuin ombouwen tot Zwarte Cross festivalterrein. Een aantal dagen hebben we ons ‘echte’ eigen Feestfabriekje opgebouwd om alles in te pakken. In het Zwarte Cross-weekend organiseerden we een livestream. Dit was ontzettend leuk, maar ook een uitdaging omdat er veel bij kwam kijken en dit helemaal nieuw was voor alle medewerkers. Ook het weekend van Mañana Mañana hebben wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hoewel er weinig mogelijk was, heb ik samen met collega Sanne een ijscokar-actie opgezet. Met onze opgepimpte caravan en een ijscokar gevuld met schepijs, gingen we op pad langs verschillende plaatsen om gratis ijs uit te delen. We maakten o.a. gebruik van onze ijsglijbaan zodat alles coronaproof was.

Ondanks dat er tijdens mijn stage geen festivals mochten plaatsvinden, kijk ik hier met heel veel plezier op terug. Het was een ontzettend leerzame, leuke, gekke en bovenal gezellige tijd. Daar wil ik dan ook graag alle collega’s voor bedanken en ik kom heel graag terug om een handje te helpen wanneer alle evenementen weer kunnen en mogen plaatsvinden!

Afbeelding