Afbeelding

Achterhoekse vlag

De Achterhoekse vlag: hoe hebben we zo lang zonder gekund? Grolsch, Stichting Pak An en de Feestfabriek sloegen de handen ineen om deze vlag werkelijkheid te maken. Nu wappert hij fier in onze regio – en daarbuiten! Heb jij ‘m al?

Brom je op je Zundapp van Friesland naar Twente, dan kom je twee iconische vlaggen tegen die de betrokkenheid bij het gebied vertegenwoordigen. Betrokkenheid!? Maar dat hebben de Achterhoekers toch ook!? Waar blijft die vlag van ons? We vroegen het ons allemaal af. De oplossing is dan: doe er iets aan! Samen met onze vrienden van Stichting Pak An en Grolsch organiseerden we een ontwerpwedstrijd, gevolgd door een stemronde waaraan iedereen online mee kon doen.

Een jury van beroemde, verfijnde en beruchte Achterhoekers hakte met het bijltje en koos uit de top 10 de definitieve vlag. Paul Heutinck uit Winterswijk was de ontwerper, die de vlag inspireerde op het typisch Achterhoekse coulisselandschap. Met trots kunnen we zeggen dat de vlag ondertussen hét symbool is voor onze Achterhoek en er duizenden fier wapperen in de Achterhoek – en ver daarbuiten.