Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek | Deel 2

12,95

Op voorraad

Productbeschrijving

Daar is ‘ie dan: Tante Rikie’s TWEEDE onmundig mooie verhalenboek!

Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek is beschikbaar als lees- en luisterboek. Het leesboek vind je hier en het luisterboek is te bestellen via Kobo en Bol.com voor € 5,99 en kan afgespeeld worden met de gratis Kobo-app. Klik hier om het luisterboek te bestellen. Voor meer info en het stappenplan, check www.zwartecross.nl/kinderboek.

Het boek is ter promotie van de Achterhoekse taal, want we willen voorkomen dat streektalen verdwijnen. Met verhalen van o.a. gebroeders Siem en Luuk de Jong, Gerda Havertong en Guus Hiddink leren we kinderen onze streektaal en zorgen we ervoor dat het Nedersaksisch in stand gehouden wordt. Dat geldt overigens voor iedere streek in ons land, want waar je ook vandaan komt: het is belangrijk dat het Nedersaksisch gesproken blijft worden en laat het nou net zo zijn dat kinderen gek zijn op het leren van nieuwe dingen. Een taal leren is voor een kind een stuk makkelijker dan voor een volwassene en hopelijk is dit boek dan ook een tijdloze inspiratiebron om creativiteit bij kinderen aan te wakkeren en een leuk en praktisch middel om al (voor)lezend kinderen Achterhoeks te leren.

Vele verhalen, gedichten, een liedje, een raadsel, een recept en tal van illustraties hebben samen voor een 116 pagina’s tellend boek gezorgd. Dankzij meer dan zestig eigenwieze köppe bi-j mekaar is het Achterhoekse kinderboek tot stand gekomen: van muzikanten, schrijvers en voetballers, tot een wielrenner, radiomakers, grappenmakers en nog een hoop andere creatievelingen. Gemaakt voor kinderen van 1 t/m 13 jaar en natuurlijk ook leuk om cadeau te geven!

Meer lezen Minder lezen